میگو پلو بوشهری
غذای ایرانی
سرو برای 4 نفر
زمان آماده سازی : 70 دقیقه
مواد لازم
برنج
میگو پاک شده پلویی ریز
سبزی
پیازچه
پیاز بزرگ
سیر پوست کنده و ریز خرد شده
زعفران دمکرده
زردچوبه، نمک، فلفل قرمز و پودر زنجبیل
گرد لیمو، ادویه کاری و تخم گشنیز
رب گوجه فرنگی
تمبر هندی
مقدار
۴ پیمانه
500 گرم
100 گرم گشنیز و ۵۰ گرم شنبلیله
1 دسته
1 عدد
2 حبه
به میزان لازم
به میزان لازم
به میزان لازم
یک قاشق غذاخوری
1 بسته
Play Video
طرز تهیه:
1 -
ابتدا دم و سر میگو ها را جدا کنید و سپس رگ پشت آن را خارج کنید. میگوها را بشویید و در آبکش بگذارید تا خشک شوند.
2 -
مقداری روغن در تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای خرد شده را در روغن بریزید و آنها را برای پنج تا هفت دقیقه تفت دهید تا نرم و سبک شوند. در ادامه سیرهای ریز خرد شده را به پیازها بیفزایید و کمی آنها را تفت دهید. به پیاز و سیرها زردچوبه، نمک و فلفل بزنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
3 -
سبزی خرد شده و میگوهای پاک شده را در تابه بریزید و خوب با بقیه مواد مخلوط کنید. تمر هندى را با کمى آب خیس کرده و از صافى رد کنید. سپس تمر هندی، رب گوجه فرنگی، پودر زنجبیل، تخم گشنیز، ادویه کاری، گرد لیمو و یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده را به مخلوط میگوها اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم تفت بخورند.
4 -
هفت تا هشت دقیقه برای تفت دادن میگوها و تغییر رنگ آنها کافی است؛ زیرا پس از این مدت، میگوها سفت و لاستیکی میشوند.
5 -
برنج را از قبل با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید. پس از گذشت چند ساعت، آب برنج را خالی کنید و آن را در یک قابلمه آب جوش بریزید. شعله زیر قابلمه برنج باید متوسط رو به بالا باشد. حدود هفت تا ۱۰ دقیقه برای پخت برنج کافی است. برنج را زمانی آبکش کنید که مغز آن نرم، اما اطراف آن کمی سفت باشد.
6 -
در کف قابلمه مورد نظر خود، روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس ته دیگ مورد نظرتان (نان یا سیبزمینی) را در کف قابلمه بچینید. یک لایه برنج روی ته دیگ بریزید و روی آن را با یک لایه از مخلوط میگو پر کنید. این لایهها را ادامه دهید تا مواد شما تمام شوند و آخرین لایه برنج باشد. با انتهای یک قاشق در روی برنج، چند سوراخ ایجاد کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا برنج به بخار بیفتد. پس از بخار کردن برنج، شعله گاز را کم کنید، دمکنی بگذارید و میگو پلو را برای ۴۵ دقیقه بپزید تا کاملا دم بکشد
7 -
نکات مهم:
1 -
برای تهیه این غذا حتما از میگوهای ریز و پلویی استفاده کنید.
2 -
حتی اگر روی بسته پاک شده نوشته شده باشد شما رگ گیری مجدد کنید تا بوی بد نگیرد.
3 -
میگو ها را از قبل مرینیت کنید خوشمزه تر خواهند شد.
نظرات و امتیاز ها
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
دستور پخت های مرتبط
خوراک زبان
☆☆☆☆☆ 0.00000/5
لاهموکان ترکی
☆☆☆☆☆ 0.00000/5
نان ژامبون پنیری
☆☆☆☆☆ 0.00000/5
مرغ پنیری تیکا
☆☆☆☆☆ 0.00000/5