فوت و فن دان دان شدن برنج

در قابلمه ای (مناسب با مقدار برنج)، آب بریزید (آب باید چهار تا پنج برابر حجم برنج باشد) و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید، سپس سنگ نمکِ روی برنج خیس‌شده را برداشته و آبِ روی آن را خالی کنید. برنج را در قابلمه حاوی آبِ جوش ریخته و هم بزنید. (آبِ آن را بچشید، اگر مقدار نمک کم است، کمی نمک اضافه کنید)، درِ قابلمه را بگذارید تا آبِ برنج سریع تر جوش آید. زمانی‌که جوش آمد، درِ قابلمه را بردارید و بگذارید تا بجوشد. در طی زمان جوشیدن، یکی دو بار آن را به‌آرامی هم بزنید (هم‌زدن بیش‌ازحد، باعث خردشدن دانه‌های برنج می‌شود) و کفِ روی آب را با کفگیر یا قاشق برداشته و دور بریزید.

پس از ۸ تا ۱۰دقیقه، آن را مزه کنید. زمانی‌که برنج کاملاً مغزپخت شد و قد کشید، آن را آبکش کنید (کمی از برنج را بچشید، در صورت شوربودن، مقداری آب روی آن بریزید). آبکش را چند بار تکان دهید تا آبِ اضافی آن گرفته شود.

نوع برنج و تازگی یا کهنگی آن، در طول زمان پخت مؤثر است. معمولاً برنج تازه، زمان کمتر و برنج کهنه زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد. بنابراین در اواخر پخت، همیشه چند دانه برنج را با کفگیر از آبِ جوشان بیرون آورده، بین دو انگشت‌تان له کنید، اگر نرم بود و دانه خیلی ظریفی از برنج باقی ماند، برنج آماده آبکش‌کردن است و اگر سفت بود و دانه برنج کاملاً نپخته بود، بگذارید چند جوش دیگر بزند، سپس آن را آبکش کنید.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}