هر پیاز خاصیت، طعم، تندی و تیزی خاص خودش را دارد به همین دلیل هم کاربردش در آشپزی متفاوت هست. در این مطلب قصد داریم در مورد انواع پیاز کمی توضیحات بیشتر به شما بدهم که از این به بعد با دقت بیشتری در هنگام خرید، پیاز ها رو انتخاب کنید.
پیاز زرد
معروف ترین عضو خانواده پیازهاست که پوست قهوه ای طلایی دارد و لایه های داخلی آن هم سفید یا سفید مایل به زرد هست. این نوع بوی تند و تیزی دارد و بهترین گزینه برای پخت و پز محسوب می شود.
ین پیازها به طور معمول بین بهار تا پاییز کشت و برداشت می شه ولی آن ها را در انبارها نگهداری می کنند، این پیازها ماندگاری خیلی بالایی دارند، آن ها را باید در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. به همین دلیل در تمام فصول در بازار موجود هست.
کاربرد معمول این پیاز:
پخت و پز- کباب- خورشت ها- سوپ
پیاز سفید
ین پیاز پوستی کاملا سفید رنگ و طعمی ملایم و خنک دارد. فرق نوع سفید و زرد در این هست که پیاز سفید، شیرین تر هست و ماندگاری کمتری را نسبت به پیاز زرد دارد. به طور کلی نوع سفید و قرمز بخاطر قند بیشتری که دارند نسبت به پیاز زرد عمرشان کوتاهتر است.
می شود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپ ها از آن استفاده کرد.
کاربرد معمول این پیاز:
این پیاز برای غذاهای مکزیکی بهترین گزینه هست.
سس سالسا- سس چاتنی- سوپ کاسرول- تاس کباب
پیاز قرمز
این نوع رنگی زیبا با پوشش مخملی قرمز مایل به بنفش که مغز سفید رنگی دارد. به دلیل طعم ملایم و شیرین آن بهترین گزینه برای مصرف به صورت خام هست. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد، فلاونوئیدها و فیبر بیشتری دارد. به خاطر رنگ زیباش می توانید برای تزئین بشقاب غذا ازش استفاده کنید.
به مدت 3 تا 4 ماه می توانید آن ها را به راحتی در دمای خانه نگهداری کنید.
کاربرد معمول این پیاز:
خام خوردن- ترشی- سالاد- ساندویچ- کبابی کردن
پیاز شیرین یا ویدالیا
ین پیاز در اصل آمریکایی هست و اولین بار در منطقه ی جنوب شرقی جورجیا کشت شده است. این نوع، شیرین، ترد و آبدار هست و کمی طعم آن به تندی می زند. به خاطر طعم شیرین و قندی که دارد برای درست کردن پیاز کاراملی عالی هست. همچنین پیازهای ویدالیای بزرگ یک انتخاب خیلی خوب برای درست کردن حلقه های پیاز سوخاری محسوب می شوند.
کاربرد معمول این پیاز:
سرخ کردن- گراتن- حلقه ای و سوخاری- کاراملی