آناتومی چاقوی آشپزخانه

اگر می خواهید بهترین کارد را انتخاب کنید، داشتن دانش اولیه در مورد قسمت های مختلف تشکیل دهنده چاقوی آشپزخانه به شما کمک می کند.

نوک: این قسمت معمولا  حالت سوزنی شکل داشته و نقوذ پذیر هست. تیغه در این قسمت به یک نقطه کوچک تبدیل می شود و می توان از آن برای سوراخ کردن سطح، خراش دادن، ایجاد شکاف یا درجه بندی کردن مواد غذایی استفاده کرد.
تیغه: به بخشی از چاقوی آشپزخانه که برای برش استفاده می شود، اتلاق می گردد، معمولا از فولاد ساخته می شود اگر چه ممکن است سرامیک، تیتانیوم یا حتی پلاستیک نیز باشد.
لبه: قسمت تیز تیغه است که تمام وظیفه برش دادن را برعهده دارد. دقت چاقو به میزان ظرافت و تیز بودن این قسمت بستگی دارد. کیفیت اصلی چاقو آشپزی نسبت به لبه سنجیده می شود.. شکل آن ممکن است مانند چاقوی نان دندانه دار بوده و یا صاف باشد.
سَری: قسمت جلوی لبه چاقو، قبل از نوک را سَری می گویند. این بخشی از تیغه است که به طور معمول برای برش سریع و یا برش ظریف استفاده می شود.
کمر تیغه: قسمت مقابل لبه، کمر چاقو هست. مقدار ضخامت کمر تیغه به لبه تیز قدرت می دهد. به عنوان یک قاعده کلی، هر چقدر کمر تیغه ضخیم تر باشد، تیغه قویتر بوده و علاوه بر کمک به حفظ تعادل چاقو ، ایجاد برش های عمیق آسان تر خواهد بود.
پاشنه: پاشنه لبه پایینی تیغه بوده و در کنار تقویت کننده قرار می گیرد اغلب پهن ترین قسمت تیغه است. این قسمت معمولا وقتی مورد استفاده قرار می گیرد که آشپز به قدرت یا فشار بیشتری برای بریدن مواد غذایی ضخیم یا سخت نیاز دارد. به این صورت که سری را روی تخته قرار داده و مانند اهرم به قسمت پاشنه فشار می آورد.
دنباله: دنباله قسمت تیز نشده تیغه است که آنرا به دسته متصل می کند. دنباله برای تعادل کلی، وزن، ثبات و مقاومت چاقوی آشپزخانه حیاتی است. بهترین چاقوها را اغلب چاقوهایی می دانیم که “کامل” هستند یعنی از نوک تا انتهای آن یکپارچه است. در برخی از طرحها دنباله به عنوان دسته نیز عمل میکند و در برخی مدلها دنباله توسط چوب یا پلاستیک پوشانده می شود.
دسته : دسته بخشی از چاقو ست که در هنگام استفاده توسط آشپز گرفته می شود. می توان آنرا از مواد مختلفی ساخت. دسته ممکن است ساده و صاف باشد و یا در طراحی اش شیارهایی برای جایگیری بهتر انگشتان دست تعبیه کرده باشند که بالطبق این گونه طراحی های ارگونومیکی نگهداشتن چاقو را ساده می کند.
تقویت کننده: بوستر یا تقویت کننده به محل برجسته بین تیغه و دسته گفته می شود که برای جلوگیری از لیز خوردن انگشتان روی تیغه در حین کار برش، فضای کمی بین دست آشپز و تیغه قرار میگیرد. همچنین وزن اضافی را برای کمک به تعادل چاقو فراهم می کند.
اتصالات: پیچ ها یا پرچ هایی هستند که دسته را بر روی دنباله ثابت میکنند. مدل های ارزان قیمت ممکن است از پرچ ها چشم پوشی کرده و دسته را با رزین یا ایوکسی به دنباله وصل کنند.
قنداق : به قسمت انتهایی دسته چاقو گفته می شود.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}